Jongeren | 12-15 jaar

De bibliotheek heeft leuke leesboeken en beschikt over handige informatie.
Ook als je op zoek bent naar een plek waar je rustig kunt leren dan zijn we er voor je.

Lees deze e-books op je mobiel of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Word gratis lid

Tot 30 jaar is een abonnement op de bibliotheek gratis! Je mag de leukste boeken, tijdschriften en films lenen. En ben je per ongeluk een keertje wat later met terugbrengen? Dat geeft niks, je hoeft geen boete te betalen.

Minecraft BiebBouwers

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en gek op Minecraft? Doe dan mee met de maandelijkse BiebBouwers #Minecraftchallenge! In januari bouwen ze een piramide waarin je je nooit verveelt!

E-books op je mobiel

E-books zijn boeken die je kunt lezen op je tablet of telefoon. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen!

Tosti Thursday

Elke donderdag kun je op vertoon van je biebpas bij Café Zinnig een tosti to go halen voor maar € 1,-. Dat maakt het studeren toch net even wat fijner! En dat is helemaal niet cheesy ;-)

Studeren & werken

Lezen voor de lijst

Wil je in alle rust studeren, werken of lezen? Of zoek je een plek om af te spreken met studiegenoten? In de Boekenberg zijn volop studienissen, computer- en werkplekken.

Boeken lezen op school

Zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de lijst vind je het boek, e-book of luisterboek dat bij je past. Ook kun je heel makkelijk je leesniveau testen.

De Weddenschap

De Weddenschap

Tijdens De Weddenschap lees je het komende half jaar drie toffe boeken. Famke Louise, DIO en Jeangu Macrooy helpen je erbij. Doe je ook mee?

Werkstuk of spreekbeurt?

Werkstuk of spreekbeurt

Zoek je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? Op jeugdbibliotheek.nl kun je kiezen uit meer dan 300 onderwerpen.

#peopleatthelibrary

Zoveel verschillende mensen brengen een bezoek aan de Boekenberg. Ieder van deze bezoekers hebben hun eigen reden om hier te zijn. In de rubriek People at the Library lichten we die verhalen uit. Dit keer met Max en Kevin. 

Nieuwe online Bibliotheek-app

Lekker vanuit je luie stoel e-books en luisterboeken lenen? Dat kan met de online Bibliotheek-app. Download hem gratis op je tablet of telefoon.

Tips van de Jonge Jury

Alle tips van de Jonge Jury

Dyslectisch? Kies een boek van het Makkelijk Lezen Plein

Naar Makkelijk Lezen