Jeugd | 6-9 jaar

De bibliotheek helpt je met lezen en leren.
Daarom hebben we de belangrijkste informatie en leukste tips voor je op een rij gezet.

Lees deze e-books op je mobiel of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Kinderen gratis lid

Tot 30 jaar is een abonnement op de bibliotheek gratis! Je mag de leukste boeken, tijdschriften en films lenen. En ben je per ongeluk een keertje wat later met terugbrengen? Dat geeft niks, je hoeft geen boete te betalen.

Dokter Leesplezier

Naar de ThuisBieb

Heb je hulp nodig bij het vinden van een leuk boek uit de (online) bibliotheek? Dokter Leesplezier helpt kinderen en hun ouders hier graag bij! Elke maand houdt de dokter een digitaal spreekuur.

BiebTV

Ken je BiebTV al? Op Facebook, Instagram en YouTube deelt Professor Feitjes leuke wetenswaardigheden en bedenkt hij allerlei proefjes, worden er volop boekentips gegeven, kun je leuke opdrachten vinden en meer!

Werkstuk maken

Werkstuk maken

Zoek je een informatie voor je werkstuk? We helpen je graag. Kijk maar eens op deze pagina. Daar vind je een heleboel leuke informatie. Je kunt zoeken op onderwerp. Veel plezier en succes!

Oefen voor school!

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! Bijvoorbeeld voor Begrijpend lezen, Topo en Rekenen. Superhandig dus! Log in met je bibliotheekaccount.

E-books lezen op je telefoon

E-books lezen op je telefoon

E-books zijn boeken die je op je telefoon of tablet kunt lezen. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen! Heel handig. 

Extra luisterboeken!

AVI-niveaus Jeugdbibliotheek

We hebben tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd! Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Installeer de gratis LuisterBieb-app.

Boeken op AVI-niveau

LuisterBieb

Weet je je leesniveau? Dan is het een stuk makkelijker om een boek te zoeken dat bij je past. Zo vind je boeken die niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk zijn!

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Log in met je bibliotheekaccount. 

De Voorleeshoek

Kijk en luister naar leuke en spannende voorleesverhalen in De Voorleeshoek! Log in met je bibliotheekaccount en geniet onbeperkt van alle voorleesfilmpjes. 

Dyslectisch? Kies een boek van het Makkelijk Lezen Plein

Naar Makkelijk Lezen