• Er is altijd wel iets te doen!

  Met 900 activiteiten per jaar is er elke dag wel iets te doen in de bibliotheek. We organiseren tal van spreekuren, lezingen, workshops, cursussen en meer!

  In onze onze online agenda kun je ontdekken wat er de komende tijd te doen is. Ook kun je bij je volgende bezoek aan de bibliotheek een programmaboekje meenemen.

 • Moeite met lezen?

  In Nederland hebben 1,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven, waardoor zij in het dagelijks leven niet goed kunnen meekomen. Speciaal voor laaggeletterden, dyslectici, inburgeraars enz. hebben we een Lees & Schrijf! afdeling.

  Je vindt Lees & Schrijf! op de eerste etage van de Boekenberg. Op de afdeling staan eenvoudig geschreven materialen zoals boeken, tijdschriften en kranten. 

 • Leeskringservice

  Vind je het, net als vele anderen, leuk om jouw interesse in literatuur met anderen te delen in een leeskring? De bibliotheek biedt hiervoor leeskringkoffers aan. De leeskringkoffer voorziet je van zeven exemplaren van één boek en een informatiemap over de auteur en het boek.

  Boeken kun je zelf kiezen uit meer dan zeshonderd boektitels. De boekenlijst wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. De leeskringkoffer is te leen voor acht weken.

 • Online Bibliotheek app

  In de online Bibliotheek-app vind je zowel e-books als luisterboeken! Je kunt boeken zoeken, downloaden, lezen en luisteren. Speur door de digitale boekenkast naar je favoriete (luister)boeken of laat je verrassen door de vele boekentips. 

 • Online magazines

  Lees via de TijdschriftenBieb-app magazines op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine, er is voor ieder wat wils. In de app vind je 16 verschillende tijdschriften die voor bibliotheekleden gratis te lezen zijn.

 • eBooks eregalerij

  De eBooks eregalerij is een eerbetoon aan de klassieke Nederlandse en Vlaamse literatuur, zoals dat eerder vorm heeft gekregen in de permanente tentoonstelling Het Pantheon in het Letterkundig Museum.

  Samen met het museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) heeft Bibliotheek.nl daaruit voor jou als gebruiker een selectie gemaakt van auteurs en van rechtenvrije eBooks die je kosteloos kunt downloaden en lezen.

 • Dé App voor de Bibliotheek

  De mobiele App maakt het mogelijk de catalogus van de bibliotheek te raadplegen en direct boeken en andere materialen te reserveren.

  Daarnaast zie je gemakkelijk welke items je in huis hebt en wanneer deze retour moeten. Uiteraard zijn deze op ieder moment te verlengen.

 • MuziekWeb

  MuziekWeb is een site waarmee je muziek kunt luisteren en aanvragen.

  Ook staat de website vol aanvullende informatie dat kan worden gebruikt als gids om muziek te ontdekken.

Verleng je geleende materialen en/of beheer je persoonlijke gegevens.  

Nieuws

 • Muziekweb

  1. Van Eigen Bodem: Sessiemuzikanten

   U kent ongetwijfeld het melige lied De Balletjes Van De Koningin van André van Duin. Wat u er ook van vindt, André van Duin is een echte professional die niets aan het toeval overlaat. Het liedje kan nog...

   29 juni 2022

   Bekijk details van Van Eigen Bodem: Sessiemuzikanten

  2. Basiscollectie klassiek: Georg Philipp Telemann

   Georg Philipp Telemann was een belangrijke Duitse componist tijdens de eerste helft van de 18de eeuw. Ook een van de meest productieve: met zijn meer dan 3000 werken schreef hij bijna evenveel als Bach...

   29 juni 2022

   Bekijk details van Basiscollectie klassiek: Georg Philipp Telemann

 • NOS

  Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Digitale Databanken

De bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen. Je kunt onze databanken kosteloos gebruiken, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Deze databanken zijn alleen IN de bibliotheek te gebruiken.