Vrijwilligers

Dit zijn wij!

Werken bij de Bibliotheek de Boekenberg is verrassend, vernieuwend en vooral heel leuk. De Bibliotheek is meer dan boeken alleen! Samen met onze vrijwilligers werken we aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners van Nissewaard. We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving en dat zij een leven lang kunnen leren. 

Hoe kun je helpen?

We hebben verschillende functies voor vrijwilligers. Zo kun je gasten ontvangen, een activiteit begeleiden of je taal- en digivaardigheden met anderen delen. Er is voor elke vrijwilliger wat wils!

Bekijk de functies

Wat levert het je op?

Je doet leuk vrijwilligerswerk bij een maatschappelijk betrokken Bibliotheek. Met de gratis Boekenberg Plusbundel raak je daarnaast niet uitgelezen! Jaarlijks worden er diverse activiteiten georganiseerd en kun je kosteloos workshops en trainingen volgen.

Vacatures

Vind je het leuk om anderen te helpen? Word vrijwilliger bij de bibliotheek! Er zijn voor verschillende afdelingen extra handen nodig.

Ontdek de vacatures

Informatiepunt Vrijwilligers

Heb je een vraag over vrijwilligerswerk in Nissewaard? Bezoek dan ons wekelijkse spreekuur! Onze consulenten staan voor je klaar met informatie en advies.

Lees meer

Vrijwilligerspanel

Er werken bijna 200 vrijwilligers in de bibliotheek. Om meer inzicht te verkrijgen in deze groep en te weten wat er speelt is er een vrijwilligerspanel opgericht. Dit zestal behartigt de belangen van de vrijwilligers en denkt mee bij belangrijke vraagstukken binnen de bibliotheek. Zij hebben o.a. gewerkt aan een welkomstpakket voor nieuwe vrijwilligers en deze webpagina.

Handboek vrijwilligers

Ben je vrijwilliger en wil je meer te weten komen over het vrijwilligerswerk in onze organisatie? We hebben een handboek samengesteld waarin alle belangrijke informatie te vinden is. Dit handboek wordt binnenkort ook digitaal beschikbaar gesteld op deze vrijwilligerspagina.

Een warm welkom!

In de Boekenberg wordt je vriendelijk begroet door vrijwilliger Henk. Hij bemant op een aantal momenten in de week de balie op de begane grond om bibliotheekbezoekers welkom te heten en hen te helpen met vragen.

Lees het interview

Digitaal wegwijs

Giel en Olav maken deel uit van het digiteam van de bibliotheek. Zij helpen inwoners van Nissewaard om hun digitale vaardigheden te verbeteren om zo bij te kunnen blijven in de digitale wereld. Er zijn cursussen voor beginners en gevordenen.

Lees het interview

Ook in de vestigingen

Wist je dat de bibliotheek ook een vestiging in Zuidland en Heenvliet heeft? Jolanda en haar team zorgen voor een bibliotheek om de hoek. Waar je terecht kunt voor een praatje én nieuw leesvoer natuurlijk.

Lees het interview