Vrijwilligers

De bibliotheek kan niet zonder haar vrijwilligers. Mensen met een passie voor boeken en lezen of voor media en informatie. Enthousiaste mensen die niets liever doen dan anderen op weg helpen. Vrijwilligers die de bibliotheek helpen haar missie te verwezenlijken - door zichzelf te ontwikkelen én anderen te stimuleren dat te doen.

Dit zijn wij!

Werken bij de Bibliotheek de Boekenberg is verrassend, vernieuwend en vooral heel leuk. De bibliotheek doet namelijk veel meer dan alleen het uitlenen van boeken en media. Samen met onze vrijwilligers werken we aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners van Nissewaard. We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving en dat zij een leven lang kunnen leren. Samen maken we onze stad een stukje mooier.

 

Hoe kun je helpen?

In de bibliotheek zijn er verschillende vrijwilligersfuncties. Zo kun je gasten ontvangen, een activiteit begeleiden of je taal- en digivaardigheden met anderen delen. Er is voor elke vrijwilliger wat wils!

Wat levert het je op?

Je doet leuk vrijwilligerswerk bij een maatschappelijk betrokken bibliotheek. Met de gratis Boekenberg Plusbundel raak je daarnaast niet uitgelezen! Jaarlijks worden er diverse activiteiten georganiseerd waarin je kunt kennismaken met je collegavrijwilligers. Ook kun je kosteloos workshops en trainingen volgen.

Vacatures

Vind je het leuk om anderen te helpen? Word vrijwilliger bij de bibliotheek! Er zijn voor verschillende afdelingen extra handen nodig.

Corona-update

De bibliotheek is weer geopend. Om deze reden is het vrijwilligerswerk weer deels hervat. Elk team ontvangt hierover meer informatie.

Informatiepunt Vrijwilligers

Heb je een vraag over vrijwilligerswerk in Nissewaard? Bezoek dan ons wekelijkse spreekuur! Onze consulenten staan voor je klaar met informatie en advies.

Vrijwilligerspanel

Er werken bijna 200 vrijwilligers in de bibliotheek. Om meer inzicht te verkrijgen in deze groep en te weten wat er speelt is er een vrijwilligerspanel opgericht. Dit zestal behartigt de belangen van de vrijwilligers en denkt mee bij belangrijke vraagstukken binnen de bibliotheek. Zij hebben o.a. gewerkt aan een welkomstpakket voor nieuwe vrijwilligers en deze webpagina.

Een warm welkom!

In de Boekenberg wordt je vriendelijk begroet door vrijwilliger Henk. Hij bemant op een aantal momenten in de week de balie op de begane grond om bibliotheekbezoekers welkom te heten en hen te helpen met vragen.

Digitaal wegwijs

Giel en Olav maken deel uit van het digiteam van de bibliotheek. Zij helpen inwoners van Nissewaard om hun digitale vaardigheden te verbeteren om zo bij te kunnen blijven in de digitale wereld. Er zijn cursussen voor beginners en gevordenen.

Ook in de vestigingen

Wist je dat de bibliotheek ook een vestiging in Zuidland en Heenvliet heeft? Jolanda en haar team zorgen voor een bibliotheek om de hoek. Waar je terecht kunt voor een praatje én nieuw leesvoer natuurlijk.