Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Over de grens

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. 

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Agenda

Haal je gratis boek op

1 t/m 30 november - Leden kunnen deze maand een gratis exemplaar ophalen van het geschenkboek 'De wandelaar' van Adriaan van Dis.

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man.

Open Leesclub

17 november - Vind je het leuk om over het geschenkboek in gesprek te gaan? Doe dan mee met de open leesclub. Onder leiding van literatuurkenner Jan Hoogendoorn bespreken we de belangrijkste thema's uit het boek. Schuif aan en ontdek hoe leuk het is om je samen in een boek te verdiepen. 

Ontmoet Adriaan van Dis

2 december - Niemand minder dan Adriaan van Dis sluit deze leesmaand in de Boekenberg af. Onder leiding van interviewer Jan Hoogendoorn vertelt hij over dit boek en ander werk. Daarna is er ruime gelegenheid voor vragen uit het publiek. Ook kun je je boeken laten signeren door deze bestsellerauteur. 


Cadeau van de Bibliotheek

De wandelaar van Adriaan van Dis

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles...

Bekijk dit boek


Andere titels van Adriaan van Dis


Nederland Leest Junior

Katvis van Tjibbe Veldkamp

In Katvis gaat een jongen voor een vriend over zijn eigen grenzen heen: hij doet dingen die hij helemaal niet durft. Misschien zou dit verhaal ook over jou kunnen gaan of over iemand die je kent. Lees het en oordeel zelf.

Bekijk dit boek


Andere titels van Tjibbe Veldkamp


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


E-books van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Adriaan van Dis


E-books van Tjibbe Veldkamp

Luisterboeken van Tjibbe Veldkamp


Meer lezen over reizen, grenzen verleggen en je wereld vergroten?