Zomer in de Bieb

Deze zomervakantie hoef je je niet te vervelen, want het is Zomer in de bieb!
Doe mee aan leerzame workshops of volg één van de andere activiteiten.
Zeker zijn van een plek? Meld je dan alvast aan.

CoderDojo

Za 24 juli | 7 t/m 17 jaar

Wil je meer leren over programmeren van websites, games en apps? Meld je dan aan voor CoderDojo. Iedere maand is er een gratis dojo in de Boekenberg waarbij kinderen en jongeren begeleiding krijgen bij programmeren.

TikTok dans

Ma 26 juli | 6 t/m 12 jaar

Ben jij ook al te vinden op TikTok of zou je ook graag eens een TikTok video willen maken? In deze workshop gaan we met elkaar aan de slag om de vetste TikTok dansjes te oefenen en daarmee de nieuwste hit te worden op TikTok.

Peuter Voorleesclub

Wo 28 juli | 2 t/m 4 jaar

Elke vierde woensdag van de maand is er een speciale voorleesclub voor peuters. Je kunt namelijk niet vroeg genoeg beginnen met boekjes en taal. Deze ochtend lezen we voor uit 'Dierendorpje red de bijen'. 

BuitenBiebse Voorleesclub

Wo 28 juli | 4 t/m 10 jaar

De Voorleesclub gaat in de zomervakantie naar buiten! Kennen jullie Coco nog? uit het boek Coco kan het! We maken vliegende vogels, welke vogel vliegt het verst?

Film Lilli Susewind

Wo 29 juli | 6+

Lilli, is elf jaar oud en een heel bijzonder meisje: ze kan met dieren praten. Omdat dit tot nu toe meestal alleen maar voor problemen heeft gezorgd, besluit ze niets te vertellen hierover.

Robot Dash

Ma 2 augustus | 6 t/m 12 jaar

Ken jij Robot Dash al? Maak kennis met hem tijdens deze workshop! Dit is je kans om een robot te programmeren. Hoe dat werkt? Zorg ervoor dat je de juiste antwoorden vindt om de code te kraken, ontvang het sleutelwoord en maak de juiste route voor Robot Dash om te rijden.

Luisterboot

Di 3 augustus | 6 t/m 12 jaar

Wil je genieten van de prachtige natuur in Spijkenisse en tegelijkertijd naar mooie verhalen luisteren? Stap dan aan boord van de Luisterboot! De voorlezer zorgt samen met de schipper en gids voor een onvergetelijke vaart.

Wat gebeurt er met bolletje?

Wo 4 augustus | 2 t/m 5 jaar

Ga je mee op zoek naar het bolletje? Tijdens deze activiteit voor peuters en kleuters staat het prentenboek ‘Een boek’ van Hervé Tullet centraal en dat niet alleen: de kinderen helpen mee het verhaal te vertellen!

De Tekenmeisjes

Wo 4 augustus | 6+

Het is zomervakantie en je zit op het strand. Het is warm, je voeten begraven in het zand, je hoort de zee en voelt een briesje. Wat is er dan fijner om lekker om je heen te kijken naar alles wat er om je heen gebeurd. Wat zie jij?

BuitenBiebse Voorleesclub

Wo 4 augustus | 4 t/m 10 jaar

De Voorleesclub gaat in de zomervakantie naar buiten! Met de buitenbiebseboeken gaan we op pad. Het kleurenmonster heeft een pestbui! Hij ziet alles somber in. We maken brillen waarmee we de wereld weer helemaal anders zien. Door welke kleur zie jij de wereld het liefst?

The Witches

Do 5 augustus | 9+

Verfilming van het spannende kinderboek van Roald Dahl uit 1983 waarin een jongen ontdekt dat een groep heksen van plan is om de wereld te ontdoen van kinderen. Lukt het hem om de heksen tegen te houden en de kinderen te redden?

Gamen in de bieb

Vrij 6 augustus | 7+

Kom samen met je vrienden gamen op de Playstation 4 en Nintendo Switch! Speel FIFA 20, Minecraft, Fortnite, Mario Kart, Super Smash Brothers en vele andere leuke spellen. Bezoek ons terras bovenin de Boekenberg.

Escape Room

Ma 9 augustus | 6 t/m 12 jaar

Je bent een astronaut en gaat samen met andere astronauten met een raket naar de ruimte. Maar tijdens het opstijgen gaat het mis, de raket crasht! Het noodplan ligt klaar, maar dit moet binnen 60 minuten uitgevoerd worden. Gaat het jouw team lukken?

Knikkerbaan maken

Ma 16 augustus | 6 t/m 12 jaar

Marble Mania, wie het kent het niet? Het populaire tv-programma, waarin allerlei verschillende knikkerspelletjes gespeeld worden. En hoe leuk is het om je eigen knikkerbaan te maken? Met allerlei materialen zullen we de mooiste, gaafste en snelste knikkerbaan ontwerpen.

Minecraft Monday

Ma 23 augustus | 10 t/m 12 jaar

Tussen 1940 en 1945 bouwde Duitsland een 5000 kilometer lange verdedigingslinie: de Atlantikwall. Aan de hand van oude foto's en beschrijvingen gaan we een deel hiervan de ‘Marine Seeziel-Batterie Scheveningen Nord’ nabouwen.

Zomer op héél Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee

Ook in de vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is het Zomer in de Bieb! Benieuwd naar de activiteiten in Hellevoetsluis, Brielle, Oostvoorne, Rockanje, Stellendam, Ouddorp en Middelharnis?