Bereikbaarheid

Bibliotheek de Boekenberg is goed bereikbaar per openbaar vervoer en auto. In de nabije omgeving is er ruime parkeergelegenheid.

Route openbaar vervoer
Vanaf NS-station Rotterdam CS neem je de metro richting Spijkenisse. Je stapt uit bij halte Spijkenisse Centrum. Je neemt de trap naar beneden en loopt naar de bushaltes. Neem bus 87 richting Halfweg. Je stapt uit bij bushalte Eerste Heulbrugstraat. Op enkele meters afstand zie je een grote glazen piramide. Dit is de Boekenberg.

Het is ook mogelijk om vanaf metrostation Spijkenisse Centrum te lopen naar de Boekenberg. Je loopt vanaf het metrostation richting de bushaltes. Op de grond vind je een rode lijn. Deze wijst de weg naar het centrum. Je loopt door het park rechtdoor totdat je een autoweg tegenkomt. Dit is de Raadhuislaan. Je steekt over en gaat nog voor de stadhuispassage naar links. Je steekt wederom over en gaat direct naar rechts de Marrewijklaan op. Je volgt de weg totdat je een grote glazen piramide ziet. Dit is de Boekenberg, jouw eindbestemming. De afstand van het metrostation naar de Boekenberg is in ongeveer 15 minuten te lopen.

Route eigen vervoer
Je volgt vanuit Rotterdam (A15) de borden Europoort en vervolgens de borden Hoogvliet. Je neemt afslag 17 richting Hoogvliet. Zodra je in Hoogvliet bent volg je de borden Spijkenisse. Na een aantal rotondes ga je bij de verkeerslichten rechtsaf. Je rijdt over de Spijkenisserbrug en blijft op de Groene Kruisweg. Je gaat bij de eerste stoplichten die je tegenkomt rechtdoor. Bij de daarop volgende stoplichten sla je linksaf. Je bevindt je nu in de Stationsstraat. Deze straat loopt over in de Eerste Heulbrugstraat. Je rijdt rechtdoor, totdat je een grote glazen piramide ziet. Dit is de Boekenberg.

Parkeerinformatie
Onder de Boekenberg is een parkeergarage gevestigd van twee verdiepingen. Je kunt hier parkeren voor € 1,- per uur. De ingang van de parkeergarage vind je op de Karel Doormanstraat 1, 3201CE Spijkenisse. Mocht deze garage vol zijn, dan kun je uitwijken naar de parkeerplaatsen langs de Eerste Heulbrugstraat en de Marrewijklaan. Dit zijn betaalde parkeerplekken, vergeet dus niet een parkeerkaart te kopen uit de parkeerautomaat.