DigiTaalhuis

Hoe kunnen we je helpen?

Wil je graag Nederlands leren? Beter leren lezen en schrijven? Of handiger worden met de computer en het internet? Kom dan naar het DigiTaalhuis in de Boekenberg. Of bel tijdens de spreekuren naar 06-11835039.

Wat is het DigiTaalhuis?

Het DigiTaalhuis is een plek in de Boekenberg waar je naar toe kunt als je niet goed kunt lezen, schrijven of computeren. Of moeite met Nederlands hebt. Je hoeft geen lid te zijn van de bieb. Iedereen is er welkom!

Lees meer

Spreekuren

Wil je graag Nederlands leren lezen en schrijven? Of handiger worden met de computer en het internet? Het DigiTaalhuis houdt elke week spreekuren in de Boekenberg. 

Bekijk de data en meld je gratis aan!

Taalcafé

Het (online) Taalcafé is dé plek om met elkaar te praten en Nederlands te oefenen. Je leest voor uit de krant, maakt taalpuzzels en meer. Je kunt je gratis aanmelden. 

Agenda (online) Taalcafé


Vrijwilligers gezocht

Een aantal taalorganisaties die aangesloten zijn bij het DigiTaalhuis werkt met goedgetrainde taalvrijwilligers. Kom jij ons team versterken?

Neem contact met ons op!


Contact met anderen

Contact via internet, dat is nu extra fijn. SeniorWeb legt uit hoe videobellen werkt met Skype, WhatsApp en Facetime. Ook wordt uitgelegd hoe je social media gebruikt.

Naar SeniorWeb.nl

Nederlands leren

Wil je beter Nederlands leren spreken? Sommige klanken zijn best moeilijk. Dit filmpje helpt bij de uitspraak van de klank au. Er zijn nog meer filmpjes om klanken te oefenen.

Naar de filmpjes

Taalvrijwilligers

Wil je weten hoe je op afstand je taalleerder kunt ondersteunen? Stichting Het begint met Taal verzorgde hierover de webinar 'Taalcoaching op afstand'. Je kunt de bijeenkomst gratis terugkijken.

Webinar terugkijken


Handiger met de computer

Wil je met de computer leren werken? Of er meer mee leren doen? In kleine stapjes kom je steeds verder: vanaf het aanzetten, leren typen en met de muis werken tot aan e-mailen en internetten.

Vragen: telefoon: 070 762 2 762
e-mail: info@oefenen.nl

Naar Klik & Tik

Ontwikkel jezelf

Voor thuisblijvers: dagelijks gratis online trainingen en webinars over solliciteren en ondernemerschap. Het aanbod is gratis. Voor in-between-jobbers of als je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Vragen: telefoon: 06 40 86 19 25
e-mail: info@jobon.nl  

Naar JobOn

Oefenen met taal

Heb je moeite met lezen en schrijven? Bekijk dan deze handige lees- en schrijftips.
Bij elke aflevering kun je veel oefenen met lezen, schrijven en spelling.

Vragen: telefoon: 070 762 2 762
e-mail: info@oefenen.nl

Naar Lees en Schrijf


Mijn Overheid

Dit filmpje legt uit hoe 'Aanmelden op MijnOverheid' werkt. Je leert hoe je post van de overheid in jouw Berichtenbox van MijnOverheid kunt ontvangen en lezen.

Vragen: telefoon: 070 762 2 762
e-mail: info@oefenen.nl

Naar Mijn Overheid

De digitale overheid

Belastingaangifte doen, uitkering aanvragen of je verhuizing doorgeven? Hier vind je uitleg hoe je dit soort zaken via internet doet. Ook als je hiervoor een DigiD nodig hebt. 

Vragen: telefoon: 053 203 00 62
mail: info@digisterker.nl

Naar Digisterker.nl