VoorleesExpress

Vergroot het leesplezier met de VoorleesExpress

Voorlezen speelt een belangrijke rol bij de taalontwikkeling. In sommige gezinnen lukt het niet altijd om voldoende taalaanbod te geven. De VoorleesExpress wil deze gezinnen graag helpen door aanwijzingen te geven over hoe het taalaanbod verbeterd en verrijkt kan worden.

Een vrijwilliger zal het gezin 20 weken lang helpen, zodat het gezin daarna zelfstandig verder kan om het (voor)lezen een blijvende plek te geven.

Wat is de VoorleesExpress?

In een half jaar komt er 20 keer een vrijwilliger thuis bij het gezin voorlezen. Zo krijgt het kind of de kinderen een breed taalaanbod aangeboden, wordt in het gezin het voorleesritueel geïntroduceerd. De ouders krijgen tips om het voorlezen over te nemen en leren manieren om het voorlezen leuk te maken. Zo krijgen boeken een blijvende plek in hun dagelijks leven. De VoorleesExpress is er voor kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme omgeving.

Gezin aanmelden

Wil je een gezin aanmelden voor de VoorleesExpress? Dan zijn er enkele belangrijke punten. Kijk of hieraan voldaan wordt voordat je aanmeldt. 

Wanneer meld je een gezin aan?

Vrijwilliger worden?

Vind jij het leuk om kinderen te helpen met taal en lezen?
Ga dan als vrijwilliger bij de Voorleesexpress en wordt voorlezer of co├Ârdinator. 

Vrijwilliger bij de VoorleesExpress, iets voor jou?

Bekijk een filmpje over de VoorleesExpress

Tips en online tools voor vrijwilligers

Ben jij vrijwilliger? We hebben alle informatie op een rijtje gezet, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Naar de tips en online tools